Svenska
Mest sålda

-
Title:
Vår Kokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmidd...
Vår Kokbok Bok
<em>Vår kokbok</em> gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmiddagar, festmåltider och bufférätter liksom frukostar, mellanmål, mat- och kaffebröd samt ett kapitel om hur man syltar och saftar. Sist men inte minst en rejäl faktadel med bland annat näringslära, råvaruinformation och matlagningstermer.<br/><br/>Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.

-
Title:
Matlagning På Riktigt - Våra Mest Älskade Matklassiker Lagade Utomhus
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Fåtal i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det...
Kan man laga all mat på stekhäll? Visst kan man det. I den här boken lyfter jag ut många av de absolut mest klassiska krogrätterna och husmanskosten från köket till stekhällen. För det är just vid stekhällen det blir som allra bäst. Utomhusmatlagning handlar om mer än att bara laga mat och äta. Det är hela upplevelsen, att planera vad man ska äta, gå till affären och välja ut bra råvaror, för att sedan stå i godan ro och laga ihop något riktigt gott. Att sedan dela den glädjen med nära och kära är oslagbart. Jag får dagligen meddelanden från de som följer min Youtubekanal att jag har varit med och förändrat deras liv. Ja, det är stora ord men jag vågar påstå att det är något speciellt det här med utomhusmatlagning. Det är en ren terapi. Har du ingen stekhäll så går det naturligtvis lika bra att laga alla mina recept i den här boken inne i ditt kök. Det är också terapi på riktigt.

-
Title:
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställd från leverantör
-
Description:
Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön. Sommaren är min är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep. I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berätt...
Sommaren Är Min - Astrid Lindgrens Sommarkokbok Bok
Följ med från vårskriket vid Björngrottan till kräftfisket vid Katthultsjön.<br/><br/><br/><br/><em>Sommaren är min</em> är en kronologisk sommarkokbok från valborgsmässoafton till skördefesten med kapitel som skolavslutning, midsommar och kafferep.<br/><br/>I Astrid Lindgrens författarskap och anteckningar finns många ikoniska berättelser om somriga ögonblick. Ofta spelar maten en stor roll - tänk kaffekalaset när lilla Ida hissas upp i flaggstången, familjen Melkersons välkomstmiddag på Saltkråkan, Madickens picknick bland trädkronorna och barnen i Bullerbyns saftkalas. Maten i kokboken tolkas, precis som i <em>Min barndoms jul</em>, av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson och här hittas recept på bland annat rullrån, raggmunk, ängamat och marsipantårta.<br/><br/>Vi besöker sagans värld men också Astrids egna somrar i småländska Näs och Roslagens Furusund. Det finns något ständigt hoppfullt i hennes blick på naturen, medmänniskorna och livet som kommer till särskilt fint uttryck i texterna om sommaren. I sina anteckningar skriver hon: "Ingen kan ta ifrån mig mina sommarmorgnar, mina 'gryningsljusa sund', som jag får stå och glo ut över och fröjdas åt med en tyst förfärande glädje. Det blir ny äppelblom varje vår, och varje vår ligger skymningen över Stockholms vatten lika vemodsblå. Jag är glad åt allt det, och det övertygar mig varje dag om att jorden är människans hem - och ett ganska underbart hem. Jag försöker komma ihåg det, även när det är mörka tider."

-
Title:
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den am...
Holy Smoke Bbq - Tio År Av Eld, Rök & Kött Bok
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den amerikanska barbecue vi älskar idag. <br/><br/>Tio år har alltså gått sedan gänget på Kullahalvön i nordvästra Skåne visade att det går att göra riktigt bra barbecue på andra platser än i Texas. Inte bara har de hängt i USA med Texas bästa pitmasters, de har också haft BBQ-eliten på plats vid de egna rökarna i Bräcke. Den nya boken innehåller, förutom uppdaterade recept på ikoniska rätter som brisket, St. Louis cut ribs och pulled pork, massor med nya recept på deras mest populära specials. <br/><br/>I omarbetade avsnitt om kött, teknik och utrustning lär du dig hemligheterna bakom veden, elden, röken och tiden – och kanske viktigast av allt: hur barbecue kan skapa en stämning som inte liknar någon annan. Alla människor dras helt enkelt till elden. <br/><br/>De två författarna lever verkligen BBQ och gav 2017 ut sin första bok.

-
Title:
En Sötare Sommar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar! Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken En sötare sommar täcker hon in hel...
En Sötare Sommar Bok
<b>Hela Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar!</b><br/><br/>Sommaren innebär frukt och bär med friska och fylliga smaker, något vi har längtat efter hela vintern. Och Camilla Hamid använder dessa smaker på bästa möjliga sätt i underbara bakverk och efterrätter! I boken <b><i>En sötare sommar</i></b><i></i><i> </i>täcker hon in hela säsongen, från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubbsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Och däremellan andra favoriter som exempelvis fläder, äpple, vinbär, björnbär. <br/><br/>Boken rymmer närmare 60 underbara recept en del klassiska men de flesta uppgraderade med Camillas unika fantasi. Kanske blir du nyfiken på sockerkringlorna med hallon, kokosmarängrullen eller toscapajen med blåbär? Eller lockas du ännu mer av äppelpaj-cookies, cheesecake-croissanter och sommarens kärleksmums? Vad du än gillar så finns tveklöst recepten här. Så baka och gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika. <br/><br/><b>Camilla Hamid</b> är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna <i>Baka utan ugn</i> (2019), <i>Godare glass utan glassmaskin </i>(2020), <i>Kaka på kaka</i>, Sveriges mest sålda kokbok år 2021, <i>Bullar, bröd och brunch</i> (2022), <i>En sötare vinter</i> (2023) och <i>Home sweet home</i> (2024). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med. <br/><br/><b>Röster om boken: </b><br/><br/><i>"Bakboken En sötare sommar innehåller både enklare och mer avancerade recept. Boken är indelad i tre huvuddelar, vilka skiljer sig åt genom vilka bär som recepten innehåller. Försommar: rabarber, fläder, jordgubbar, Högsommar: hallon, röda vinbär, krusbär, körsbär, jordgubbar, Sensommar: blåbär, björnbär, plommon, päron, äpplen ... Formgivningen av Katy Kimbell är lysande med snirkligt rubriksnitt som liknar kristyr. Med vaniljfärgad bakgrund, och med turkos färg för paginering och detaljer, reflekterar formen innehållet. Tillsammans med de vackra fotografierna av Ulrika Pousette, vilka illustrerar både de färdiga bakverken och sommarens blommor och miljöer, skapar denna bok både lust och längtan efter den svenska sommaren, dess bakverk och frukter. Mycket bra!" Bibliotekstjänst</i>

-
Title:
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
"Gör det smarrigt, inte komplicerat!" Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snack...
Mackans Kost - Goda Och Enkla Recept För Veckans Alla Dagar Bok
"<i>Gör det smarrigt, inte komplicerat</i>!"<br/><br/>Äntligen en kokbok för alla som vill att mat ska vara gott, enkelt, färgglatt och roligt. I Mackans kost är det matglädjen som står i fokus. Här finns allt från vardagsräddare, fredagsmiddagar och utflyktsfavoriter till frukostar, kvällsskålar och såklart snacks.<br/><br/>Bokens över 70 recept innehåller få ingredienser och går snabbt att svänga ihop - perfekt för alla som vill njuta av gott käk utan krångel.<br/><br/><b>Marcus Frank</b> inspirerar med kontot @mackanskost dagligen över 800 000 följare på sociala medier med sina enkla och goda recept. 2024 rankades hans konto som det mest inflytelserika inom kategorin mat och dryck på Instagram. Det innebär att han är den av alla matinfluencers som når ut och engagerar flest personer i Sverige.

-
Title:
Gottigheter - En Kokbok Till
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Ej släppt ännu
-
Description:
Äntligen är uppföljaren till succékokboken Gottigheter - En kokbok här! Här hittar du goda grejer att äta innan middagen, till middagen och något sött efteråt, gött va? I denna kokbok har Jennifer Eriksson samlat sextio favoritrecept som med fördel lagas till många. Vi snackar inga smårätter! Vågar...
Gottigheter - En Kokbok Till Bok
<b>Äntligen är uppföljaren till succékokboken <i>Gottigheter - En kokbok</i> här!</b><br/><br/>Här hittar du goda grejer att äta innan middagen, till middagen och något sött efteråt, gött va? I denna kokbok har Jennifer Eriksson samlat sextio favoritrecept som med fördel lagas till många. Vi snackar inga smårätter! Vågar det sägas högt att smårätter är ute? Vi vill inte behöva dela med någon som äter dubbelt så fort eller behöva laga 400 olika grejer. Vi vill ha en rätt, en egen tallrik, en rejäl portion. Får man lov att fresta med krämig kräftpasta, spicy vodka risoni med krispig salsiccia, långbakad högrev dränkt i rödvin, seg blåbärskaka, eller karamelliserad gochujangsoppa? <br/><br/>God mat behöver inte vara svår. Här bjuder Jennifer på allt hon själv gillar, och det är mycket och varierat. En samling recept som på ett sätt helt saknar en röd tråd, men å andra sidan den rödaste tråden av dem alla allt som är gött.<br/><br/>Recepten passar för alla tillfällen, för såväl nybörjare som gourmand, vardag som fest, vegetarian som köttätare. I Gottigheter : En kokbok till finns något för alla. Här ligger fokus på att mat är mat. Och mat är gött!<br/><br/><b>Jennifer Eriksson</b> och hennes Instagramkonto @gottigheter inspirerar hundratusentals människor dagligen med matglädje, kul recept, uppläggning med steg för steg-bilder och spännande smakkombinationer. Hennes första kokbok, <i>Gottigheter : En kokbok</i>, blev en succé och här är nu uppföljaren.
Utvalt - Svenska
Jakt På Smaker
Upptäck en värld av smak och natur med Emilia Nilssons storslagna bok, "Jakt på smaker". Denna inspirerande litterära resa tar oss genom de fantastiska landskapen i Sverige och Norge, där varje kapit...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt